számítástechnika - egyszerűen, jól.

Mi lehet a dobozban? - avagy az internetes használtcikk kereskedelem gyönyörei és bugyrai

2015/11/10. - írta: Merlin Computer

Mi lehet a dobozban? - avagy az internetes használt cikk kereskedelem gyönyörei és bugyrai Nem első alkalommal, és feltehetően nem utoljára találkoztunk olyan hardvereszközzel, amelyet az ügyfél nem megbízható forrásból, legtöbbször az interneten keresztül gyanúsan kedvező áron megvásárolt, majd a használatba vételt követően rájött, nem teljesen azt kapta, amit várt. A képen látható 2Tbyte-os PATA csatolófelületű 2,5" méretű Samsung merevlemezt azzal a hibaleírással került be hozzánk, hogy a lemez nem formázható illetve nem írható. A helyzet valójában az, hogy ilyen merevlemez tulajdonképpen SOHA NEM KÉSZÜLT. A 2Tb tárhelyű notebook hdd-k már mind SATA szabványúak. (Emlékeink szerint a legnagyobb PATA merevlemezek 500GB-sak voltak). Az alábbi képen is látható hogy az egység címkéjét nyilvánvalóan manipulálták.

Olyan variánssal is volt már dolgunk ahol a kérdéses eszközt USB-s külső meghajtóként értékesítették. A beltartalom itt is ugyanaz volt. 

Tanulság? Cipőt a cipőboltból, számítógép alkatrészt meg... a Merlin Computertől :).

ilyennincs.jpgilyennincs2tb.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merlincomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr878068184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása