számítástechnika - egyszerűen, jól.

Miért vennék (még mindig) inkább asztali PC-t

2019/02/19. - írta: Merlin Computer

desktop.jpgAz asztali számítógépek eladási mutatói több mint egy évtizede hanyatlanak, míg az okostelefonok és táblagépek eladásai emelkednek. A billentyűzet és az egér őskori leletekké válnak ahogy a  multitasking és a digitális munkahely előre tör: Vagy legalábbis úgy tűnik.

A valóságban az asztali gépek kora még mindig nem járt le.

Nézzük meg, hogy miért:

 

Olcsón fenntartható:

Mit teszel, ha az okostelefonod bedobja a kulcsot? Újratelepíted az operációs rendszerét, letöltöd hozzá a legfrissebb illesztőprogramokat? Vagy szétszereled, és kicseréled a meghibásodott alkatrészeit? Nem. Kidobod, és veszel egy másikat.
Ezzel szemben egy asztali gépen van mit javítani, fejleszteni anélkül, hogy az egészet ki kellene cserélni.Sokkal erősebbek

A mobileszközök robbanásszerűen fejlődnek, de soha nem lesznek a leggyorsabb számítástechnikai „erőművek”.

Az Asztali számítógépek mindig erősebbek lesznek, mint a mobileszközök. Az embereket gyakran megtévesztik a specifikációk: például egy okostelefon négymagos processzora meg sem közelíti egy asztali számítógép négymagos processzorának a teljesítményét.

 

 

Skálázható és sokoldalú


Egy okostelefon vagy táblagép nem bővíthető. Legfeljebb memóriakártyával adhatunk hozzá némi plussz tárhelyet. Az asztali gépeken viszont az egyszerűen fejleszthetők, így olcsóbbak mind az otthoni, mind az üzleti felhasználók számára. Hozzáadhatunk nagyobb tárhelyet, gyorsabb processzort, új monitort és még sok mást viszonylag alacsony költséggel.

 

Építsd magad!


A legtöbb ember
t nem érdekli a számítógépek építése, de minden területen, itt is akadnak olyanok, akik jobban szeretnék saját kezűleg megépíteni a gépüket, legyen szó a legerősebb gamer PC-ről, vagy a legköltséghatékonyabb munkaállomásról. Az asztali gépek felhasználói előtt az összes lehetőség nyitva áll.

 

 

Kiváló beviteli lehetőségek


Hallottál már olyat, hogy valaki egy táblagép virtuális billentyűzetén pötyögte volna be a szakdolgozatát, vagy egy regényt? Bár a mobileszközök dokkolhatósága a jövőben várhatóan javulni fog, aki a munkájával kapcsolatos feladatok elvégzéséhez számítógépet igényel, (mint pl. grafikai tervezés, szöveg gépelés vagy webdesign) feltétlenül szüksége van billentyűzetre és egérre. Ezekre pillanatnyilag csak az asztali- és a notebook gépek alkalmasak

 

 

Nagyobb kijelzők


Hasonlóan a bemeneti lehetőségek hiányához, a mobileszközök kijelzői aligha alkalmasak a munkahelyi alkalmazásokhoz vagy otthoni szórakoztatáshoz: Te sem tartanál családi mozidélutánt egy 5”-os kijelző előtt, ugye? Az emberek nem utaznak mindig, és a nagyobb kijelzők sokkal inkább alkalmasak munkára, játékra, otthoni szórakoztatásra, vagy bármi egyébre.

 

 

Jobb játék

Nem meglepő, hogy az asztali gépek legerősebbjei nyújtják a legnagyobb játékélményt a felhasználóknak.

 

 

Multitasking


A nagyobb kijelzőkkel, a billentyűzet és az egér
használatával, valamint a nagyobb teljesítményű processzorral az asztali számítógép nyeri a multitasking-ot is. Több program párhuzamos futtatására sokkal inkább alkalmasak az asztali PC-k, mint a mobileszközök. Ez szintén a hardverek közötti teljesítménykülönbségre vezethető vissza.

 

 

Virtualizáció


A számítástechnika egy másik
és bizonyos szakemberek számára rendkívül fontos, része a virtualizáció. Ennek segítségével egy adott platform alatt több másikat lehet emulálni: Például egy virtuális Linux- vagy Macintosh-alapú számítógépet futtathat a Windows rendszeren szoftverek tesztelésére vagy a vendégplatformra tervezett szoftverek futtatására. A virtualizáció jelenleg csak asztali számítógépeken és laptopokon lehetséges.

 

 

Több tárhely

 

Bár a tárolókapacitás gyorsan növekszik minden szegmensben, előbb vagy utóbb minden zene- és filmkedvelő beleütközik abba a problémába, hogy kevés a háttértár a mobileszközében. Az ilyen gyűjtemények esetében a jó öreg asztali vagy hordozható merevlemez marad az egyetlen gyakorlati megoldás, amíg az online tárolás és a hatalmas internetes sebességek széles körben elterjedtté nem válnak.

 

Forrás: http://www.ormondbeachcomputerrepair.com/state/florida/city/ormond-beach/10-reasons-why-the-desktop-pc-is-still-very-much-alive

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://merlincomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr814635132